Tillbaka

Lokalvårdare

Skicka intresseanmälan

Spontanansökan

Söker du jobb inom lokalvård? Vill du arbeta hos en arbetsgivare som har fått pris för sin arbetsmiljö? Skicka in en ansökan till oss!

Inget CV behövs! 

Vi tar emot spontansökningar för:

 • Timvikarie
 • Vikariat 
 • Tillsvidaretjänster (fasta tjänster) 

Arbeta hos oss 

Hos arbetar cirka 150 lokalvårdare och vi har följande typer av anställningar.  

Placering i en arbetsgrupp

 • Tillsvidaretjänst (fast anställning)
 • Vikariat (oftast under en längre period).

Placering i vår egen bemanningsgrupp

 • Tillsvidaretjänst (fast anställning)
 • Timvikarie vid behov

Arbetstider (för alla tjänster): Mån-Tor 05:55-15:00, fredagar 05:55-13:45. 

Vad är skillnaden på att arbeta i bemanningen och i en arbetsgrupp?

Våra medarbetare inom bemanningsgruppen arbetar inte i någon specifik fastighet utan dom finns istället tillgängliga för alla våra övriga arbetsgrupper. Exempelvis när dem behöver extra stöd vid sjukdom eller ledigheter. Här behöver du alltså gilla att arbeta i olika fastigheter och träffa nya kunder och kollegor. Arbetar du med placering i en arbetsgrupp arbetar du istället i samma fastigheter hela tiden.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Se till att lokaler och ytor ska se rena och fräscha ut för att uppfattas som trivsamma.
 • Förebygga och minska smittspridning och förlänga livslängden ex på golv och inredning.
 • Arbeta med städning och rengöring exempelvis av golv, allmänna ytor & hygienutrymmen. Underhållsarbete/skötsel exempelvis golvvård & stor/grovstädningar

Arbetet utförs i kommunala lokaler vilket exempelvis är skolor, förskolor, vård och omsorgsboenden eller kontorslokaler inom Eskilstuna kommun, både centralt och på landsbygd. Är det större fastigheter (ex en skola från förskola till årskurs 9) utförs arbete oftast i samarbete tillsammans med andra lokalvårdare. I våra mindre fastigheter (ex mindre förskolor) arbetar du istället med eget ansvar för alla lokaler och utrymmen i den fastigheten.

Vem söker vi?

För arbete med placering i en arbetsgrupp (både tillsvidaretjänster eller längre vikariat) krävs någon form av tidigare erfarenhet av städ. 

För arbete med placering i vår egen bemanningsgrupp gäller följande: för timvikariat gör vi alltid en individuell bedömning av din tidigare erfarenhet och det är ett plus om du har arbetat med städ sedan tidigare (inget krav). För tillsvidaretjänster (fasta tjänster) är tidigare erfarenhet av städ ett krav. B-körkort (manuellt) är dock ett nuvarande krav för att kunna arbeta inom bemanningsgruppen (oavsett typ av anställning). Detta för att du kommer åka till många olika platser och arbeta. 

Godkänt utdrag från polisen belastningsregister (skola/förskola) är ett krav för alla våra anställningar inom lokalvård.

Vad säger våra medarbetare?

"Jag känner en stolthet över att arbeta och representera Kfast"  "Jag tycker att det är bra att vi får det vi behöver (ex utbildningar) samt att dem lyssnar på oss" "Med en human, snäll och rättvis chef kan man inte annat är att rekommendera Kfast. Bra arbetstider och arbetsfördelning." "Min chef gör det roligt och bra på mitt jobb. Hon gör också att jag känner mig trygg och hon ser oss alla inom gruppen" "Kfast är en bra arbetsgivare som ställer upp för sina medarbetare".

Citat från en av våra medarbetarundersökningar. På denna sida kan du även läsa mer om hur våra lokalvårdare beskriver sitt jobb.

Prisbelönade 

Under Maj 2024 har vi även fått ett nationellt pris där vi blivit utsedda till årets samhällsbärare inom arbetsmiljö. Utdelare av priset är arbetsgivarorganisationen Sobona.

Juryns motivering: ”Vinnare år 2024, i kategorin Arbetsmiljö, tilldelas Kfast i Eskilstuna för ett stort engagemang och ett stort hjärta för sina medarbetare. Långsiktighet och ett systematiskt arbetssätt gör att de blivit en attraktiv arbetsgivare. Hos dem får deras vardagshjältar, lokalvårdarna, en trygg och utvecklande arbetsmiljö. Genom att se till medarbetarens hela situation på arbetsplatsen, både ur psykisk, social och fysisk hälsa, får de medarbetarna att trivas. Något som mäts och följs upp regelbundet på ett föredömligt sätt. De har förstått att medarbetare som har roligt på jobbet blir friskare, mer engagerade och gör ett bättre arbete för kunderna”

Intresserad av att arbeta som timvikarie? 

Hur fungerar det? Du arbetar vid behov (ex pga av sjukdom) kontaktar vi dig och frågar om du har möjlighet att jobba. Det kan både vara enstaka dagar, flera dagar i följd eller en längre period. 

Lön, villkor och möjligheter: intermittent behovsanställning timlön Många av våra timvikarier blir ofta erbjudna visstid, vikariat och tillsvidaretjänster. Vid goda resultat är chansen stor att du får förlängd anställning hos oss.

Hur blir jag bokad och med hur kort varsel? Vi kontaktar dig via telefon och vi försöker göra vårt bästa för att kontakta dig dagen innan, men allt beror på när vi får information från vår ordinarie personal. Många av våra behov är dock längre än enstaka dagar (ex några veckor i följd) och då har vi möjlighet att ge dig lite mer information samt schemalägga dig under hela den perioden.

Introduktion & stöd: Vårt mål är att man aldrig ska känna sig ensam och i möjligaste mån försöker vi alltid ha en ordinarie medarbetare som möter upp dig på platsen. När du anländer visar den personen dig städschemat, lokalerna och utrustningen för just denna plats. Att du inte kan städrutinerna på platsen är mer än ok, men desto viktigare blir din förmåga att kunna läsa och göra ditt bästa för att snabbt förstå de städrutiner och scheman som finns på varje plats som du kommer till. Ex damma korridor 1 på måndagar, städa toaletter på våning 2 (dagligen) och torka av hyllor i klassrum 5b på onsdagar. 

Hur gör jag för att söka?

 1. Klicka på skicka intresseanmälan (högts upp).
 2. Markera vilken typ av tjänster/anställningar som du är intresserad av. 
 3. Svara på frågorna (text och video).
 4. Skicka in

Varför bara frågor och video (inget CV)? Gällande lokalvård brukar vi få in väldigt många ansökningar och genom våra frågor och video anser vi att fler får möjlighet att presentera sig på ett bättre sätt (än genom ett CV). Vi vet redan vilka frågor vi vill ha svar på samtidigt som du slipper lägga tid på att strukturera upp ett CV och råka missa information som är viktig för oss. Video skapar också möjligheter för dig som inte är lika bekväm med att utrycka dig i text. Video gör det också möjligt för fler att få presentera sig (i en annan form än text) vilket ökar dina möjligheter. Att du även kan skicka in din ansökan direkt från mobilen (och inte behöva logga in på en dator för att hitta ditt CV) ser vi också som en stor fördel. 

Varmt välkommen med din ansökan!